Over Craftygoblin

De webshop die begonnen is uit een voorliefde voor Dungeons and Dragons!

Momenteel een uit de hand gelopen hobby, maar hier zijn wij zeer trots op! Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze van hun hobby hun werk hebben kunnen maken!?

Waarom zijn wij begonnen

Craftygoblin.nl de webshop voor alles D&D 5E

Mijn weekenden vul ik het liefst met het spelen van Dungeons and Dragons (D&D) met vrienden. Tijdens onze gesprekken viel mij op dat wij eigenlijk allemaal laat zijn begonnen met spelen (de meeste pas in hun twintiger jaren) omdat we eigenlijk niet zo goed wisten hoe we moesten beginnen. Nadat ik ben gaan rondvragen bij andere vrienden, familieleden en collega’s kwam ik erachter dat een zeer groot deel van hen hetzelfde probleem heeft.

Veel mensen willen het graag (een keer) spelen maar weten niet hoe ze moeten beginnen. Vaak begint men pas met spelen als ze iemand kennen die hen heeft geïntroduceerd tot D&D.

Er zijn een zeer goede startersets op de markt, zoals de D&D Starterset en de essentials kit, bij de starterset zitten al ingevulde charactersheets zodat de speler niet voor de sessie hoeft uit te zoeken hoe hij/zij een eigen character moet maken, en er zit een klein boekje met belangerijke regels en richtlijnen bij zodat niet het hele player’s handbook doorgelezen hoeft te worden.

Ook voor een Nieuwe Dungeon Master zit er een handig boekje waarin tot in de puntjes word uitgelegd hoe hij/zij een campaign leidt, ook zitten er handige tips in om het verhaal naar eigen hand te zetten!!

Het is dus niet nodig het van iemand te leren, schaf een starterset aan, nodig een klein clubje vrienden uit en begin gewoon!

Toen ik eenmaal was begonnen met spelen was ik meteen verkocht. Alle boeken moesten aangeschaft worden, voor al mijn characters moesten miniatures komen en ze hadden natuurlijk allemaal hun eigen set dobbelstenen nodig.

Vele websites zijn afgestruind om alles bij elkaar te sparen, maar wat mij opviel was dat ik zovéél websites af moest om alles te vinden. De dobbelstenen komen van website A, de boeken van B en de miniatures van website C… Dit moet makkelijker kunnen.

Vanuit hier is Crafty Goblin dan uiteindelijk ontstaan. Wij willen dè webshop worden waar iedereen kan beginnen met spelen, en waar spelers alle benodigdheden voor hun geliefde characters kunnen vinden.